HOE HAAL JIJ HET KIND IN JOUZELF NAAR BOVEN?

Als je jong bent wil je graag volwassen worden. En als je volwassen bent wil je heel graag af en toe weer eens kind zijn. Maar kan dat? En hoe doe je dat?

Om je jong te voelen, ook al heb je een heel verantwoordelijk leven, kun je altijd dingen blijven doen om het kind in jezelf naar boven te halen. Het onbezonnen, speelse en avontuurlijke gevoel mag gewoon blijven bestaan, hoe oud je ook bent. Soms wil je je gewoon even niet zo volwassen voelen. 😉

Om het ‘saaie’ volwassenen leven een beetje leuk te houden is het belangrijk om speels te blijven. De wereld heeft nog steeds nieuwe dingen te bieden en je kunt van alles ontdekken. Maar dan moet je er soms wel wat meer open en ‘kinderlijker’ in gaan staan. Om het kind in jezelf naar boven te halen vind je hieronder een aantal leuke manieren om jezelf weer even ‘kind’ te voelen:

1. Maak een spelletje van serieuze dingen die je moet doen

Natuurlijk moet je wel je verantwoordelijkheid nemen, maar als je ergens heel erg tegen opziet, je dingen heel erg voor je uit schuift, maak er dan een spelletje van voor jezelf. Doe alsof alle vervelende dingen hindernissen zijn en stel een doel. En als jij dat doel uiteindelijk behaalt beloon jij jezelf met een lekker drankje, een leuke film, een leuk uitje of een lekkere lunch. Het hoeft echt niet duur te zijn. 😉

2. Eet en drink kinderproducten

Om het kind in jezelf naar boven te halen is het soms leuk om kinderlijke dingen te eten. Het hoeft niet altijd saai, gezond en verantwoord te zijn. Kinderlijk eten is soms hartstikke leuk, vrolijk en grappig. Denk aan yoghurt met hagelslag, een surprise-ei, lollies, een dubbellikker, een Happy meal. Al dat soort dingen kunnen leuke herinneringen bij je oproepen of maken je blij omdat het er leuk uitziet en anders smaakt.

Aanmaaklimonade zoals Roosvice is heel erg lekker en doet mij denken aan vroeger. Daarbij is het ook nog eens goedkoop. Als je het drinkt in een groot glas met figuurtjes erop met een rietje erbij, dan voel je je weer helemaal kind en maak je van een glas drinken iets leuks. Je kunt hierbij natuurlijk ook denken aan een pakje chocolademelk of een Fristi met een rietje.

3. Wees creatief!

Als je een briefje schrijft aan de buurvrouw, een verjaardagskaart op de post doet of een boodschappenlijstje maakt, doe dit dan eens op een leuk papiertje. Gebruik gekleurde pennen, stempels, stickertjes en maak er op die manier iets leuks van. Zo ben je creatief bezig met iets dat je normaal misschien zonder echt na te denken doet. Je besteedt er meer aandacht aan en dat is voor degene die de kaart of brief ontvangt alleen maar heel erg leuk.

4. Kleuren in een kleurboek

Kleuren is niet alleen voor kinderen heel ontspannend en geeft afleiding, ook voor volwassenen kan het zo’n effect hebben. Er bestaan tegenwoordig heel veel kleurboeken voor volwassenen.

5. Ga picknicken

Je kunt wel altijd netjes aan een tafel eten, maar hoe leuk is het om op een grasveld, op een kleedje met een picknickmand te lunchen in een park? Neem ook meteen een voetbal, een bord- of kaartspel of badmintonspullen mee. Zo maak je er echt een gezellig feestje van.

6. Houd een pyjamaparty

Logeren met vriendinnen is iets wat je steeds minder gaat doen als je ouder wordt. Toch is het nog steeds heel leuk en goed om te doen. Je spreekt elkaar op een ander moment, veel langer en je hebt vaak heel veel lol voor het slapen gaan. Organiseer dus eens een logeerpartijtje met opblaasmatrassen, vrolijke pyjama’s en een filmmarathon. 

7. Ga naar het bos of naar het strand

De natuur wekt iets kinderlijks in mensen op. Je wordt er speels van, komt tot rust of je komt op nieuwe ideëen. Het kind komt in je naar boven wanneer je op zoek gaat naar dennenappels, mooie bladeren, kastanjes of eikeltjes. Hier kun je dan meteen thuis iets gezelligs mee maken. Ook schelpen zoeken op het strand of lekker struinen in de duinen kan dit effect hebben.

8. Ga naar het pretpark

Stap in die achtbaan of glijdt van die akelig snelle glijbaan af. De eerste keren gaan vast met knikkende knieën, maar daarna zeg jij: ‘Nog een keer!’

9. Ga uit je dak!

Als volwassene houden we ons vaak in. Wat doe jij als jij mooie muziek hoort? Zing je mee? Of dasn je in de woonkamer? En ga je nog wel eens uit? En ga je dan nog uit de bol of gaan alleen de voetjes heen en weer. Hoe doet een kind dat? Laat lekker los en laat je gaan! Heerlijk toch!

10. Kinderfilms kijken
Kijk eens oude kinderfilms. Deze zijn veel rustiger en milder dan alle schreeuwerige tekenfilms van nu. Ze hebben mooie fantasierijke verhalen en mooie boodschappen in zich. Dit kan je echt weer even helemaal bij jezelf terug brengen.

 Doe jij dit nog wel eens? Wat houd je nu nog tegen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IlseSchoemaker.nl eet koekies

Deze website maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt.

Privacy policy | Sluit banner
Instellingen