Doorbreek jouw sleur!

Je wordt onrustig wakker en je stelt jezelf iedere keer dezelfde vraag: ‘Is dit het nou?’ Je weet precies hoe je dag er van A tot Z uit zal zien. Het is tijd voor een nieuwe uitdaging en het is tijd om de oude sleur te doorbreken!

Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen geluk, maar het is niet altijd even gemakkelijk om gelukkig te zijn. Tuurlijk, je hebt een fijne baan, fijne vrienden om je heen en misschien wel een lieve echtgenoot met een stel fantastische kinderen. Je zou blij moeten zijn, maar heel diep van binnen voel je je niet zo gelukkig.

breng Meer spontaniteit terug in jouw dag  

Sommige mensen staan direct vrolijk naast hun bed als ze opstaan en zwieren vrolijk enthousiast door de dag.

De ander start de dag moeizaam, staat te laat op, rent door het huis, springt op de fiets of in de auto en komt net iets te laat op het werk aan. 😉 Reden genoeg om daar eens verandering in aan te brengen. Heb jij deze ervaring ook?

Stel jezelf dan eens de volgende vragen:

 • Wat is voor jou de reden dat je te laat opstaat?
 • Wat is voor jou de reden dat jij je altijd moet haasten?
 • Wat zou je kunnen doen om een goede start van de dag te maken?
 • Wat zou jou kunnen helpen om een fijne dag te creëren. Hoe zit die dag er dan voor jou uit?
 • Waar zou jij je op kunnen verheugen?
 • En hoe zorg je ervoor dat er meer spontaniteit en gezonde spanning in jouw dag terug te vinden is?

Maak jouw persoonlijke verlanglijst

En dan heb ik het niet over een boodschappenlijstje of een lijstje van taken die je thuis of op het werk nog moet doen. 😉 Maar dan heb ik het over een lijst met dingen dat jij echt nog wil doen in het leven!

Als je die lijst maakt denk dan eerst eens aan de kleine dingen die je gemakkelijk zou kunnen veranderen om jouw dag plezieriger te maken.

Denk bijvoorbeeld eens aan:

 • Een gezamenlijk ontbijt? Maak er tijd voor vrij.
 • Een avondje vol quality-time met elkaar? Wat houd je tegen? Plan ‘m in.
 • Een film kijken die je al tijden wilde zien? Zet ‘m aan!

Het hoeft echt niet groot te zijn om een kleine verandering op gang te brengen, maar het brengt wel een heel groot verschil in jouw dag. 

En als je dat hebt staan dan breid jij jouw dag uit naar de grotere projecten die je vervolgens ook op jouw verlanglijst zet.

Denk bijvoorbeeld eens aan:

 • Heb je altijd al een cursus willen volgen? Schrijf je in!
 • Denk je al een hele tijd dat jij om wil scholen of bij wil scholen. Ga het onderzoeken, bekijk de mogelijkheden en start!
 • Twijfel je over je huidige baan? Bekijk de mogelijkheden binnen je huidige functie  of is het misschien tijd voor een nieuwe uitdaging? Onderzoek het en ga ervoor! Een ander doet het echt niet voor je. Succes begint bij jezelf! En waar een wil is is een weg. 

Dus stap uit je comfortzone

Breng de spontaniteit weer terug in het leven. Geniet van ieder moment en doe het tegenovergestelde van wat je altijd al deed en houdt dit ook een langere tijd vol. Alleen dan wordt jouw oude sleur doorbroken en omgezet naar een nieuwe gewoonte waar jij je heel prettig bij voelt.

Zit jij weleens vast in je dagelijkse gewoontes? Hoe doorbreek jij de sleur dan?

Denk jij nu: ik wil heel graag direct mijn sleur doorbreken? Dat kan. Start met de bovenstaande tips en/of volg stapsgewijs het pad naar jouw succes.

Bekijk de mogelijkheden en start direct: 

Het eerste gesprek is altijd kostenloos.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IlseSchoemaker.nl eet koekies

Deze website maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt.

Privacy policy | Sluit banner
Instellingen