Wanneer je jong bent kijk je vaak naar de toekomst. 

Ik kan me nog goed herinneren dat ik regelmatig de vraag gesteld kreeg: “Wat wil jij worden later?” En als kind was dat best een pittige vraag om te beantwoorden. Zelfs als volwassene is deze keuze soms moeilijk te maken. 😉 En dat was ook de reden dat mijn antwoord switchte tussen: ‘secretaresse en juffrouw.’

Het is eigenlijk bijzonder dat je als kind altijd kijkt naar de toekomst. Later als ik groot ben dan…… , dan ga ik naar de grote school, krijg ik een fantastische baan, vind ik een lieve echtgenoot en krijg ik kinderen.

EN DAN BEN JE EEN AANTAL JAREN OP WEG…

Dan merk je dat je daar toch op de één of andere manier anders naar gaat kijken. Dan ga je zien dat niet alles zo vanzelfsprekend is. Het is bijvoorbeeld niet zo eenvoudig om even piloot te worden. De een kan nu eenmaal gemakkelijker leren dan de ander, de een is veel socialer aangelegd dan de ander. De een volgt het voorbeeld van de ouders, de ander volgt direct zijn eigen weg. De een vormt een gezin en de ander gaat op wereldreis. Het zijn allemaal keuzes, gedwongen of ongedwongen. Iedereen loopt zijn eigen pad. Jij ook.

EVEN PICKNICKEN ONDERWEG?

Toch gebeurt het nog wel eens dat je op een bepaalde plek blijft picknicken. Je geniet van het moment of het loopt niet meer zo lekker door. Je bent druk met de kleine dingen. Je wordt gestresst van een afspraak die afgezegd of verzet wordt, je moppert misschien wel over een niet opruimde tafel of modderpoten in de gang. De vraag die je bij de kleine irritaties (die samen een hele grote kunnen zijn) kunt stellen is: ‘Is dit over een jaar nog belangrijk?’

Grote kans dat jij nu zegt: ‘Nee, dat zijn ze niet!’ Blijf er dan niet te lang in hangen, pak het op, los het op en laat los, geef jezelf rust en focus jouw aandacht op datgeen waarvan jij denkt dat het er toe doet over misschien wel 5 of 10 jaar. 

Wat is dat voor jou?

Zoek jij een andere baan? Wil je een andere richting op? Zou je het super vinden om een rondreis te maken? Of ligt jouw toekomstperspectief op een veel persoonlijker vlak? Ga ervoor en realiseer jouw droom! Nu kan het nog.

En als jij dan oud en bejaard terugkijkt op jouw leven dan hoop ik dat jij vol trots kan  zeggen: ‘Dat heb ik toch maar mooi geflikt!’

 

Denk jij: ‘Leuk, maar ik laat me wel erg afleiden door die kleine dingen. Hoe focus ik mij op de toekomst en hoe realiseer ik dat?   

Neem gerust contact met me op. 

 

Het eerste gesprek is altijd kostenloos.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IlseSchoemaker.nl eet koekies

Deze website maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt.

Privacy policy | Sluit banner
Instellingen