Iedereen heeft wel eens dat je je ergens druk om maakt. Sommigen blijven hier lang mee in het hoofd malen en sommige mensen kunnen alles direct naast zich neerleggen. Toch heeft iedereen er wel eens mee te maken.

Hoe ga je daarmee om?

Allereerst is dit natuurlijk afhankelijk van de zwaarte van het onderwerp. Gaat het over onderwerpen van bijvoorbeeld huishoudelijke aard, bijvoorbeeld ‘Ruim die rommel nu eens op!’ Dan kun je je daar misschien ontzettend druk over maken. Je zou jezelf in dat geval ook af kunnen vragen: ‘Is dit over een jaar nog belangrijk?’Als je dat uiteindelijk gaat beseffen dan leg je dit veel sneller naast je neer en kun je je je gedachten veel sneller omzetten in een positieve. Je relativeert, je zoekt een oplossing voor het probleem en je gaat door! En dan geniet je weer in volle teugen van het zonnetje of van alle fantastische mensen om je heen. Je brengt direct weer kleur in je leven!;-)

Kleur kun je ook direct toepassen in je dagelijkse leven.

Hoe dan? Sta jij op en voel jij je niet zo op en top vandaag dan is de kans groot dat je iets zwarts uit de kast trekt om aan trekken. Hoe zou jij je gaan voelen als je dan niet dat zwarte shirt uit de kast trekt, maar een wat meer gekleurde?

Wat is de invloed hiervan? 

Een kleine anekdote: Een bijzonder verhaal hierover is dat ik vorig jaar op een mooie zomerdag een gekleurde vrolijke jurk had aangetrokken. Op de locatie waar ik op dat moment werkte zei ik tegen iemand enthousiast: ‘Goedemiddag!’ En ik liep door. De impact die ik op dat moment had op die persoon was groter dan ikzelf op dat moment besefte. Zij had op dat moment zelf niet zo’n vrolijke en enthousiaste dag. Ze had zich op die warme dag ook volledig in het zwart gekleed. Ze vertelde me later dat ze mijn begroeting in eerste instantie best irritant vond. Wat een vrolijkheid en dan ook nog in zo’n vrolijk gekleurde jurk. Zo voel ik me helemaal niet! Kort daarna ging haar mindset om. Ze pikte een stukje van mijn enthousiasme op en zei dat ze zich een stuk minder zwaar voelde. ‘Ik denk dat ik in zo’n geval ook zo’n vrolijke gekleurde jurk uit de kast trek. Dan voel me ik al snel een stuk beter. 😉 

Ik vertel dit verhaal, omdat onze eigen inbreng, de manier waarop wij naar mensen reageren een hele grote invloed op de ander kan hebben. Door jezelf positief op te stellen kleur je hiermee niet alleen jouw eigen leven, maar ook die van de ander.

Ligt het probleem ingewikkelder?

Ligt het probleem ingewikkelder. En is dit een probleem dat je niet direct op kunt lossen. Probeer dan niet zelf het wiel opnieuw uit te vinden. De kans is groot dat een ander dat al voor je heeft gedaan en dat die persoon jou daar graag bij zou willen hebben. Vraag ernaar in jouw omgeving. Of haal in expert in huis. Dan kun jij ook dit probleem naast jou neerleggen en weer sprankelen van de energie.

Kortom: omdenken is denken in mogelijkheden. Het is een manier van denken waarbij je je negatieve gedachte omzet naar een positieve mindset. Omdenken is daarom ook een techniek die je jezelf eigen kunt maken. Je transformeert je problemen in mogelijkheden. Wil jij deze techniek leren, dat kan! Volg de cursus: ‘Leer omdenken’. Jij brengt kleur in jou leven en bovendien in dat van de ander. Je sprankelt weer van de energie. Geef je direct op! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IlseSchoemaker.nl eet koekies

Deze website maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt.

Privacy policy | Sluit banner
Instellingen