Mijn hoofd loopt over? Wat nu – avondritueel

Mijn hoofd loopt over? Wat moet ik doen?

Avondritueel

Na een oorspronkelijke dag kom je geïrriteerd thuis. Je hebt na het bezoek aan de tandarts nog niet het gevoel dat je werk klaar is. Veel werk voor je gevoel afgeraffeld en sommige mails nog niet beantwoord. Dat betekent vanavond nog een keer inloggen.

Het is inmiddels 18.00 uur. Nu eten koken, maar iets simpels – broodje of zo – dat scheelt weer in tijd. Het brood wordt op tafel gezet en samen bespreken we de dag. Na het eten ruimen we de tafel op. Onze zoon plaatst zich als vanzelfsprekend achter de televisie en de Ipad. Mijn man gaat sporten en ik zet de computer maar weer eens aan. Ik beantwoord de laatste mails, ik zag nog een mail binnenkomen die ik ook maar even beantwoordt. Dat scheelt morgen weer een reactie.

Tijd voor het avondritueel. Het is altijd lastig om onze zoon van de televisie te trekken en hem naar boven te krijgen. Uiteindelijk vertrekt onze zoon met Ipad naar boven om vervolgens een uur later ook eens een keer in zijn bed te liggen. En dan denk je eindelijk tijd voor jezelf. Ondertussen is al het 22.00 uur. Het heeft eigenlijk geen zin meer om een film te kijken, maar ja, je hebt toch echt me-time nodig. Dus er wordt een film opgestart. En ja dat betekent toch dat je rond middernacht pas in je bed ligt. En dan gaat helaas die wekker alweer vroeg in de ochtend. Mmmm…ik draai me toch nog een keertje om. En dan is het cirkeltje weer rond. Dit moet echt anders, kan dat wel?

New Mindset, New Result

Ja, dat kan zeker anders. Het is ondertussen niet nieuw meer, maar ook deze verandering begint bij jezelf. Als je iets wil veranderen moet je voorzelf bedenken: Wat wil ik graag veranderen? En als je weet wat je wil veranderen kun je bedenken: Hoe ga ik dat veranderen?

Voor mij was het belangrijk mijn werk los te laten bij thuiskomst. Ik wilde tijd hebben voor mijn gezin. Een gezonde maaltijd neerzetten, mijn zoon helpen bij het huiswerk, maar ook tijd inplannen voor elkaar en voor mezelf. Gezelligheid en genieten moet bovenaan staan. Hierdoor krijg je oprechte aandacht voor elkaar en ontspan je ook zelf volkomen. Ook hier heb je wilskracht voor nodig. Want zonder wilskracht blijf je in dezelfde situatie hangen. En dat is juist niet wat je niet wilt. En natuurlijk loopt niet iedere dag zoals jij het wilt, maar daar leer je van. De volgende dag bied je weer een nieuwe kans.

Hoe heb jij deze mindset dan omgezet?
Doordat de dag succesvol en in alle rust is verlopen loop je blij, voldaan en enthousiast je huis weer binnen. Je vraagt vol belangstelling hoe de dag was. En je zult verstelt staan dat na het positief starten van een nieuwe dag iedereen leuke verhalen weet te vertellen.
Op tijd thuis, samen genieten
Je bent op tijd thuis, dus creëert je een heerlijke maaltijd waar je als het even mogelijk is ook de andere gezinsleden in betrekt. Met z’n allen geniet je van het samenstellen van het diner en geniet je nog meer van het verorberen van deze maaltijd. Wat een speciaal moment! Er daarna is er nog genoeg tijd over.

Planning van activiteiten
We hebben speciale gezamenlijke avonden ingepland in de week. Er zijn dagen dat er wordt gesport of een andere activiteit wordt gedaan, maar er zijn ook momenten dat we samen bordspellen spelen of bijvoorbeeld kijken naar de Voice of Holland of samen een filmpje kijken.

Bedtijd
Daarna is het bedtijd. Wij hebben allemaal genoten. Onze zoon gaat zonder morren naar bed. Wij lezen nog wat en vertrekken ook richting naar bed. De wekker gaat morgenvroeg, maar we kijken uit naar weer een mooi nieuw begin. Een nieuwe cirkel is gestart.

Kom je er niet uit? Maak een afspraak.

IlseSchoemaker.nl eet koekies

Deze website maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt.

Privacy policy | Sluit banner
Instellingen