cursus 'ik leer omdenken'


zet jouw negatieve gedachte om in een positieve mindset

leer OMDENKEN EN SCHAKEL SNELLER

creer jouw anker en zet jezelf voorop!

jouw batterij is weer vol energie!

Herken je dat?

 • Je loopt de hele dag te malen. Hoe krijg je jouw probleem opgelost?
 • Het nadenken over jouw problematiek kost jouw veel energie.
 • Je doet de dingen waar je niet echt blij en gelukkig van wordt. Hoe vind jij de beste oplossing?
 • Je hebt al vanalles geprobeerd. Het is je nog steeds niet echt gelukt.
 • De zorgen die je met je meedraagt zorgen ervoor dat je niet optimaal kunt genieten van de kleine dingen om je heen.
 • Je sluit je af van je omgeving en je hoort je vrienden, familie, gezinsleden amper.
 • Je zou heel snel willen schakelen om jouw probleem sneller op te kunnen lossen.
 • Je zou zo graag jouw kwaliteit van leven willen verbeteren en hiervoor een goede balans willen vinden, maar kan dat?

kan dat anders?
ja het kan zeker anders!

Wat zou jij doen als jij wist dat jij jouw omstandigheden eenvoudig zou kunnen veranderen, jij jouw balans kunt vinden en jou niets meer zou belemmeren, zowel persoonlijk als professioneel?

Wat is het jou dan waard om weer met een glimlach wakker te worden, jouw bed uit te springen, van jouw omgeving te genieten en de problemen direct op te  lossen, sneller te schakelen en direct de eerste stappen te zetten. 

Hoe zou jouw dag eruit zien als jij er de rust in zou kunnen brengen, zodat jij iedere dag voldaan de dag afsluit en jij optimaal van de avond geniet samen met je partner, je gezin, je familie of je vrienden. Nooit meer piekeren op de bank. En al helemaal niet meer wakker liggen ’s nachts. Hoe voelt dat?

hoe doe je dat?

Volg de training en ervaar:

 • Hoe jij jouw probleem eenvoudig om kunt zetten in een positieve mindset.
 • Hoe jij de rust vindt in jouw dag.
 • Hoe jij jezelf persoonlijk en professioneel ontwikkelt
 • Hoe jij de methode eenvoudig leert toepassen
 • Hoe jij stappen zet om jouw doel ook daadwerkelijk te behalen
 • Hoe jij weer sprankelt van de energie
Ilse

eN WEET: JE DOET HET NIET ALLEEN

IK COACH, TRAIN EN ONDERSTEUN JOU DAARBIJ!

Stel je voor dat...

 • Jij snel kan schakelen en jouw problemen sneller kunt oplossen.
 • Jij weer optimaal kan genieten van de kleine dingen.
 • Jij er weer kunt zijn voor jouw relatie, gezin, familie en vrienden?
 • Jij niet meer hoeft te piekeren, maar jij steeds daadkrachtiger optreedt.
 • Jij jouw rust vindt en jij met het omdenken de problematiek sneller naast je neer kan leggen.
 • Jij het niet alleen hoeft te doen. Je altijd een coach naast je hebt staan die jou feedback geeft als jij het daadwerkelijk nodig hebt.


Ilse schoemaker
Gecertificeerd Coach

wie ben ik?

Ik ben Ilse Schoemaker, trainer, gecertificeerd coach in verandermanagement, waarbij jouw mindset positief wordt omgezet in een nieuwe en jij weer gaat stromen van de energie, persoonlijk en professioneel. 

En niet alleen jij gaat weer sprankelen van de energie. Dit merken ook jouw werknemers en jouw directe omgeving. Gaaf toch!

Daarnaast ben ik ervaringsdeskundige met betrekking tot persoonlijke en professionele ontwikkeling. Wil jij daar meer over weten? Lees dan hieronder verder.

Leuk dat je meer over mij wilt weten! Ik vertel je graag meer zodat je meer weet over mijn visie en wat ik voor je kan betekenen.

FAMILIEBEDRIJVEN

Familiebedrijven zijn altijd een rode draad in mijn leven geweest. Ik ben in een ondernemersgezin opgegroeid en ik heb ook altijd (onbewust) bij familiebedrijven gewerkt. 

ZORG

Naast familiebedrijven ligt mijn hart ook in de zorg. Met veel plezier zet ik me nog steeds in om cliënten binnen de GGZ weer kleine stapjes verder in de maatschappij te laten zetten. Met de juiste ondersteuning, begeleiding, positieve feedback en een gezonde dosis geduld worden stappen ook daadwerkelijk vooruit gezet. En dat is ook iets wat ik ook volledig herken in mijzelf (lees ook: Wie ben ik)

WAT HEBBEN FAMILIEBEDRIJVEN EN ZORGINSTELLINGEN GEMEEN

Dat is misschien wel veel meer dan jij zou verwachten. 😉 

 • De betrokkenheid bij familiebedrijven en zorginstellingen is hoog te noemen. 
 • De complexiteit binnen een familiebedrijf en een zorginstelling is over algemeen ingewikkeld.
 • Verandertrajecten binnen familiebedrijven en zorginstellingen zijn daarom over het algemeen ook expertisetrajecten te noemen. 
MIJN EXPERTISE
 

Mijn expertise zit erin om iedere verandering binnen ieder familiebedrijf of zorginstelling tot een succes af te ronden. Hierin heb ik veel ervaring in het verbinden van je team aan je eigen doelstellingen en zet ik de mensen daadwerkelijk weer terug in hun eigen kracht. Samen met jou en jouw team zorg ik voor een nieuwe mindset en een nieuw resultaat

WAAR LIGT MIJN ERVARING?

In de afgelopen 20 jaar heb ik gewerkt voor diverse merken en branches. Ik heb gewerkt voor bijvoorbeeld het hoofdkussenmerk Silvana en Silvana Support, maar ook voor het wasmiddel Klok. Daarnaast heb ik private labels in de markt gezet en heb ik vele kleinere bedrijven geholpen hun product of dienst te vermarktenMijn expertise ligt in business-to-business, maar zeker ook in de business-to-consumer. Bovendien heb ik veel ervaring in het verbinden van je team aan je eigen doelstellingen en zet ik de mensen daadwerkelijk weer terug in hun eigen kracht. 

Met andere woorden: ik weet als geen ander de energie weer te laten stromen door jou, jouw team en jouw bedrijf. En als deze koppelingen allemaal zijn gelegd haal jij winst uit jouw onderneming en ga jij zelf persoonlijk en zeker ook professioneel groeien. 

DAARNAAST BEN IK OOK ERVARINGSDESKUNDIGE. HOEZO?

Ik heb ook in jouw schoenen gestaan. Ik heb dezelfde schoenen aan gehad die jij nu ook aan hebt. Ik wilde ook de stappen zetten die jij nu ook wil gaan zetten, zowel persoonlijk als professioneel. Dus waarom zou jij het wiel opnieuw uit willen vinden, als deze al lang bestaat?

GECERTIFICEERD COACH

Om jou persoonlijk en professioneel goed te kunnen coachen ben ik Geregistreerd Coach bij St!r (onafhankelijk keurmerk voor professioneel begeleiders en coaches), Geregistreerd Coach bij NOBCO (Nederlandse orde voor beroepscoaches) en ben ik aangesloten bij de EMCC NL (European Mentoring & Coaching Council Nederland).

Ik ben er voor jou!

Ik ben expert op het gebied van: 

 • Verandertrajecten binnen familiebedrijven en in de zorg.
 • (Strategische) snelle verbindingen leggen
 • Persoonlijke Ontwikkeling
 • Marketing & Sales
 • Business-to-Business
 • Business-to-Consumer

wat is mijn missie?

Mijn missie is dat wij samen de weg gaan vinden die jou doet sprankelen van de energie.

hoe krijg jij jouw energie terug?

Wij mixen de ingrediënten en elementen die thuis horen in jouw toekomstperspectief tot een fantastisch recept. 

 • RUST, omdat rust ervoor zorgt dat je weer kunt nadenken en nieuwe stappen kunt zetten. 
 • PLEZIER mag niet ontbreken, omdat je groeit door de dingen te doen waar jezelf blij en enthousiast van wordt. 
 • JOUW TOEKOMSTPERSPECTIEF is een belangrijk onderdeel in het groeiproces, omdat de kracht van jouzelf in jou zit! 
 • NIEUWE MINDSET zodat jouw persoonlijk en professionele succes draait op een goede en gezonde balans tussen werk en privé. 
 • WE COMBINEREN KENNIS, omdat jouw eigen kennis in combinatie met mijn expertise de beste resultaten oplevert!
 • JE ONTVANGT TRAINING, COACHING EN ONDERSTEUNING, omdat jij met mijn hulp iedere stap zet die uiteindelijk nodig is om jou doel te bereiken. 

EN DIT RECEPT BRENGT JOUW ENERGIE WEER TERUG!

Dit is een leuke vraag die mij regelmatig wordt gesteld. Met mijn 20 jaar ervaring in de Marketing en Sales had ik jou graag verteld dat ik jouw marketing- en communicatieplannen zal schrijven en ik jou oogverblindende resultaten zal garanderen.

Ik weet ook zeker dat jij ontzettend enthousiast over de geschreven plannen zou zijn, maar ik weet ook dat jij niet de beste resultaten gaat realiseren. 

‘HET BESTE RESULTAAT BEHAAL JIJ ALS JIJ JOUW PLAN ZELF SCHRIJFT.’

WAAROM?
Het wordt jouw plan, jouw plan gaat leven, jij staat achter het plan, jij zet alle stappen die nodig zijn om jouw resultaat te bereiken. En daardoor zal jouw plan ook slagen! Dit zou ik met mijn plan nooit kunnen realiseren, hoe buitengewoon deze ook zou zijn. Nu hoor ik jou al denken: leuk idee, maar daar heb ik toch helemaal geen tijd voor. Bovendien heb ik daar niet voldoende expertise voor in huis.

TRAINING
Om jouw plannen, zowel persoonlijk als professioneel ook daadwerkelijk te realiseren heb ik een training ontwikkeld. Hierin realiseer jij stap voor stap jouw plannen en zul jij zien dat jij groeit. Bovendien leg jij de basis waarop je ook in de toekomst weer terug kunt vallen, want een bedrijf is tenslotte altijd in beweging. 

INDIVIDUELE BEGELEIDING
En dat doe je niet alleen. Als trainer, begeleider en coach sta ik naast jou. Ik ondersteun jou in dit volledige proces en ik zorg ervoor dat jij jouw resultaat gaat behalen. Ik ben er namelijk van overtuigd dat commercieel succes ontstaat uit een natuurlijk proces met wederzijds vertrouwen. Samen bouwen we bruggen en brengen wij verkopen naar ongekende hoogtes. 

BEN JE AL AARDIG OP WEG?
Maar denk jij: ‘Ik ben al aardig op weg. Ik heb niet meer de volledige training nodig? Zoek je alleen een sparringpartner of een teamcoach om de boel weer op de rit te zetten? Ook dan kun je ook bij mij terecht. 

Heb je vragen of speciale verzoeken. Neem gerust contact met mij op. Je bent van harte welkom.

Wat anderen vertellen over...

Ik piekerde me suf. Ik bleef maar nadenken, ik kwam niet tot de oplossing. Ik kon er echt nachten van wakker liggen. Met deze methode heb ik handvaten gekregen die ik er altijd bij kan pakken. De oplossing wordt direct duidelijk en ik kan verder.
Elise
Ik werd echt gek van mezelf. Als mijn man tegen mij praatte hoorde ik hem niet eens. Deze manier van denken gaf mij rust.
Ik kreeg overzicht en langzaam aan kon ik het systeem een onderdeel laten zijn van mijn leven. Ik ben hier zo dankbaar voor.
Angela

Wat zijn de grootste voordelen voor jou?

 • Je ervaart rust in jouw leven, omdat jij jouw piekeren omzet in daadkracht.
 • Je verspilt geen tijd meer, omdat je doelgericht verder werkt
 • Je bespaart jezelf bakken met frustratie en uitstelgedrag, omdat ik jouw over de drempel help. Jij zet direct de stappen naar de oplossing.
 • Je bent zeker, omdat je alle punten heel duidelijk met elkaar hebt afgewogen.
 • Je straalt vol zelfvertrouwen. Je weet wat je wil.
 • Je bruist van de energie en je geniet weer in volle teugen.

Overzicht training

0-meting

De coaching start met de bepaling van het 0 punt. Hoe sta jij nu in het leven. En wat zijn de belangrijkste punten waar je direct aandacht aan wil besteden.

wat houd jou tegen?

Welke zorg, drempel op obstakel houd jou tegen, waardoor jezelf geen stap zet.

leer omdenken

Je buigt jouw zorg, drempel of obstakel om in een positieve vorm, waaruit jij jouw wilskracht haalt.

aan de slag

Je zet alle voor- en nadelen op een rijtje en je bedenkt voor iedere nadeel een oplossing.

Deze oplossing zet je vervolgens direct over in actie.

Je voelt je fitter

Je zult merken dat deze methode heel snel tot de oplossing leidt, je direct tot actie overgaat en je veel sneller het probleem naast je neer kan leggen. Dat geeft rust en je voelt je steeds fitter en energieker.

individuele coaching

Om jouw doel te behalen coach, train en ondersteun ik jou , zodat jij over iedere drempel kan stappen en jouw doelen ook daadwerkelijk gaat behalen!

succes begint bij jezelf!

Ilse Schoemaker

Begeleiding waarmee je verder komt

waarom een online training?

Het gemak dient de mens. Je kunt aan de slag wanneer jij dat wilt. Of het nu overdag, in de avond of in de nacht is, jij kunt altijd verder. Op ieder moment van de dag en in het tempo dat jij prettig vindt.

Jij ontvangt 1-op-1 coaching. Waarom?

Jouw toekomstperspectief is maatwerk. Dat betreft ook specifieke vragen, doelgerichte coaching, begeleiding en ondersteuning op de momenten dat het jou uitkomt. Je kunt me eenvoudig bereiken per mail, maar ook per telefoon of per skype. Uiteraard is 1-op-1 coaching op locatie ook mogelijk.

Waarom werken in kleinere stappen?

Door te blijven leren, te implementeren en toe te passen verander je langzaam je oude gewoonte in een nieuwe gewoonte. Systematisch en stap voor stap leid ik jou naar de plaats waar jij wil zijn. Geen overdosis aan informatie, maar een doelgericht, gestructueerd plan.

waarom geen tijdsdruk?

Tijd en daarbij ook rust is een belangrijke factor om jouw doel te behalen. Op deze training zit daarom geen tijdsdruk. Jij neemt volledig de tijd die jij nodig hebt om jouw resultaten te halen.

Waarom is de training voorzien van video's?

De training wordt ondersteund met video’s, zodat jij op jouw geschikte tijdstip alle stappen rustig kunt bekijken, beluisteren, terug kunt spoelen en terug kunt lezen. De beelden spreken voor zich. Alle stappen worden uitgelegd en daarnaast volledig ondersteunt met een werkblad, zodat jij direct jouw basis voor de toekomst kunt leggen.

“de online training bracht mij op de juiste weg. De coaching en begeleiding van ilse zorgden ervoor dat ik het niet alleen HOEFDE te doen. zij hielp mij iedere stap te zetten.”

Sandra

vind jouw energie terug

realiseer jouw doel EN GROEI PERSOONLIJK EN PROFESSIONEEL!

Je doet het niet alleen, ik sta altijd standby

Alle voordelen op een rijtje:

 • Je ervaart rust in jouw leven, omdat jij jouw piekeren omzet in daadkracht.
 • Je verspilt geen tijd meer, omdat jij jezelf doelgericht verder ontplooit.​
 • Je bespaart jezelf bakken met frustratie en uitstelgedrag, omdat ik jou over iedere drempel help. Jij legt jouw eigen puzzel en je gaat direct over tot actie!
 • Je bent zeker, omdat je alle punten heel duidelijk met elkaar hebt afgewogen.
 • Je straalt vol zelfvertrouwen. Jij weet wat je wil.
 • Je bruist van de energie, je behaalt jouw doel en je geniet weer in volle teugen.

leer omdenken

realiseer jouw doel EN GROEI PERSOONLIJK EN PROFESSIONEEL!

cursus ik leer omdenken

49,00
exclusief btw
per maand
 • Je ervaart rust in jouw leven, omdat jij jouw piekeren omzet in daadkracht.​
 • Je verspilt geen tijd meer, omdat jij jezelf doelgericht verder ontplooit.​
 • Je bespaart jezelf bakken met frustratie en uitstelgedrag, omdat ik jou over iedere drempel help. Jij legt jouw eigen puzzel en je gaat direct over tot actie!​
 • Je bent zeker, omdat je alle punten heel duidelijk met elkaar hebt afgewogen. ​
 • Je straalt vol zelfvertrouwen. Jij weet wat je wil.​
 • Je bruist van de energie, je behaalt jouw doel en je geniet weer in volle teugen.​
 • Je ontvangt 1-op-1 coaching ONLINE (per email, skype of telefoon)

  De coaching wordt ondersteund met een ONLINE trainng en digitale werkbladen.

heb je vragen?

Neem gerust contact met mij op. Je bent van harte welkom.

Deze coaching en begeleiding kan geheel of gedeeltelijk worden vergoed.

Exclusieve bonus

Gratis tips 'focus'

Ga op zoek en focus op wat voor jou belangrijk is.

WAAR GA IK ME DAN OP FOCUSSEN…..

 • Je persoonlijke en professionele leven neem je onder de loep!
 • Je bedenkt voor jezelf wat jij belangrijk vindt in jouw leven.
 • Je bedenkt voor jezelf waar jij jouw aandacht aan willen besteden.
 • Je weet wat jij wil realiseren en je start direct!

Veelgestelde vragen

Vind jouw energie weer terug? Start met de training en ik maak een afspraak met jou om persoonlijk kennis met je te maken. Je bent van harte welkom!

De cursus start met een cursus ‘Focus’ over het aanpassen van jouw agenda, zodat jij wel tijd krijgt om vol aandacht te kunnen starten aan deze cursus. Groeien heeft namelijk rust en tijd nodig. En het is daarom ook heel belangrijk dat je deze tijd zowel persoonlijk als professioneel neemt. 😉

Na het volgen van deze cursus weet jij wat je wil en weet je ook wat er nodig is om jouw doel te behalen. Mochten er hele specifieke vragen komen waarvoor meer tijd noodzakelijk is dan zal dit worden aangegeven.

Ben je daarna klaar?

Na de cursus weet jij wel wat je moet doen en hoe je dat moet doen. Natuurlijk kom je onderweg weer onverwachte dingen tegen, maar jij weet je hier nu wel direct op in te springen. Is er dan nog hulp nodig? In principe niet. Mocht er meer hulp nodig zijn dan sta ik natuurlijk altijd voor je klaar. 😉

De cursus duurt ca. 3 maanden. Dan heb je de nieuwe methode eigen gemaakt. Dan ben jij ook over alle drempels gestapt en dan heb jij alle stappen gezet. Jij voelt je weer energiek, je doet de dingen die je leuk vindt en je kijkt weer optimistisch de wereld in zowel persoonlijk als professioneel. 

Duurt het vinden van de oplossing ook zolang?
Nee, de oplossing heb je misschien al wel binnen een uurtje gevonden. 😉

Ja, na iedere module en voor iedere nieuwe afspraak krijg je huiswerk. Alleen dan maak jij je de nieuwe gewoonte eigen.

De reden is dat de taak een veel omvattend vraagstuk is, waarbij je soms dingen moet opzoeken, terugzoeken of na moet denken. Het beste werkt het om dit in alle rust te doen. Je wordt niet afgeleid en je ziet direct waar jouw mogelijkheden liggen. Heb je vragen? Dan kun je altijd bij mij terecht. Je staat er nooit alleen voor.

Het tempo is afhankelijk per persoon. Het is wel belangrijk dat je hier echt aandacht aan besteedt, omdat je hier uiteindelijk ook de vruchten van gaat plukken. Zonder voorbereiding, geen resultaat. Tip: plan je voorbereidingstijd achter elkaar. Dan zit je lekker in je flow, werk je sneller de opdrachten af en zie je veel beter en sneller je eigen oplossingen liggen die jou verder zullen helpen naar jouw uiteindelijke doel. 

Tijdsindicatie:  ca. 1 tot 4 uur voorbereidingstijd per opdracht.

Ja, graag ontvang ik jouw huiswerk uiterlijk 2 dagen voor onze gemaakte afspraak. Waarom? Dan kan ik mij alvast verdiepen in jouw case en eventuele handreikingen van tevoren of tijdens de coachingssessie aan jou aanbieden.

Jazeker, tijdens de cursus kun je naast de vaste afspraak die we maken altijd persoonlijk vragen stellen over de inhoud van de training. Ik help jou graag over een eventuele drempel heen.

Nee, je hoeft geen expertise in huis te hebben. Je wordt volledig begeleid en uiteraard wordt de kennis volledig gedeeld.

Absoluut, jouw probleem blijft tussen ons en wordt niet gedeeld. Dat is een onderdeel van mijn beroepsgeheim.
Ik vind het veel belangrijker dat jij jouw weg sneller weet te vinden. 😉

Stel ze me gerust. Je kunt me bereiken op email: info@ilseschoemaker.nl of bel of app me op: 06-23790304

IlseSchoemaker.nl eet koekies

Deze website maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt.

Privacy policy | Sluit banner
Instellingen