vind jouw energie terug en groei!

JE DOET HET NIET ALLEEN!
ik train, coach en ondersteun jou daarbij!

PERSOONLIJKE EN PROFESSIONELE GROEI

pexels-photo-262103
herken je dit?

Hoe graag zou jij je willen verstoppen onder deze kussens? Je hebt het gevoel dat je het niet lukt, dat je het niet kunt, je loopt je  de benen uit het lijf, je voelt je niet gewaardeerd, het is nooit goed genoeg, je doet niet de dingen die je leuk vind, je komt uitgeblust thuis.

HERKENBAAR?

 

" succes begint bij jezelf!"

Ilse Schoemaker

DOE DE KOSTENLOZE CHALLENGE 'ONTDEK JEZELF!'
Vind je waarden, kwaliteiten, leg de verbinding en groei!

Ga je mee op ontdekkingsreis?

WAT GA JIJ ONTDEKKEN…..

 

 • Je weet waarvoor je staat!
 • Je kent jouw kernkwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en allergieën.
 • Je ontdekt je eigen persoonlijk profiel.
 • Je ziet de verbindingen en je GROEIT!

Wat anderen vertellen over...

Ik liep nogal eens vast in mijn eigen denkwijzen en structuren tijdens de dag. Dit belemmerde mij in mijn dagelijkse leven.

Ilse hielp mij rust en overzicht te brengen in mijn dag. Iets waar ik nu nog steeds heel veel profijt van heb.
Thijs
YES, Gelukt!
Ik kwam waar ik wilde zijn.

Ik stond voor een splitsing in mijn leven. Het was erop of eronder. Door Ilse's vragen kwam ik met vallen en opstaan weer waar ik wilde zijn! Ilse Bedankt!
Maurice


Ilse schoemaker
Gecertificeerd Coach

wie ben ik?

Ik ben Ilse Schoemaker, trainer, gecertificeerd coach in verandermanagement, waarbij jouw mindset positief wordt omgezet in een nieuwe en jij weer gaat stromen van de energie, persoonlijk en professioneel. 

Daarnaast ben ik ervaringsdeskundige met betrekking tot persoonlijke en professionele ontwikkeling. Wil jij daar meer over weten? Lees dan hieronder verder.

Leuk dat je meer over mij wilt weten! Ik vertel je graag meer over hoe ik was en welke weg ik heb bewandeld om mezelf terug te vinden. Wat is mijn visie en wat kan ik voor jou betekenen.

HOE WAS IK?

In mijn kinderjaren was ik altijd dat stille en bleue meisje dat altijd ‘ja’ op alles knikte en nooit voor zichzelf opkwam. Door mijn sensitiviteit werd ik bovendien overspoelt aan emoties. Ik trok alles persoonlijk aan. Toen ik tijdens een reunie van de lagere school vertelde dat ik voor mijzelf was begonnen stonden ze met open mond te kijken. Dat hadden ze niet verwacht. 

WAT WAS ER GEBEURD? 

In de loop der jaren werd ik door de maatschappij hard opgevoed. En dan is het de kunst om jezelf te leren kennen, de baas te blijven over je eigen emoties, altijd jezelf te blijven en niet jezelf kwijt te raken. En dat is best een struggle kan ik je vertellen. 😉 

Ik raakte mezelf nogal eens kwijt. Ik werd overrompeld door vervelende opmerkingen van anderen, ik was volledig van slag, ik voelde me niet gelukkig en zeker niet blij. De vraag voor mij was: waar ligt dat aan? 

Ik ben mezelf gaan afpellen

Ik startte in de kindertijd, keek naar mijn relaties, mijn werk en ik kwam uiteindelijk uit bij de kern: bij mijzelf. Wat wilde ik? Wat wilde ik bereiken? Wie wilde ik graag om me heen hebben? Waar word ik blij van persoonlijk, maar zeker ook professioneel. Ik wilde positiviteit in mijn leven, de dingen doen die ik leuk vind, waar ik blij van wordt. En natuurlijk realiseer je dat allemaal niet in één keer. Ik heb daar echt jaren over gedaan. Stukje bij beetje heb ik mijn gewoontes aangepast. Het was heel veel vallen en opstaan, maar ik ben ook zo blij dat ik dat gedaan heb. Dat is iets dat ik jou ook gun, maar dan in de verkorte versie. 😉 

GENETISCH BEPAALD

Bijzonder om te noemen is dat bepaalde rollen, ontwikkelingen en gedragingen genetisch bepaald zijn Zo zie je vaak dat kenmerken waar jijzelf tegenaan loopt ook terug te vinden zijn in je eigen familie. Zo worden kinderen van ondernemers ook vaak ondernemers of lopen de kinderen van ouders met concentratieproblemen ook vaak tegen dezelfde muren op. 

Deze genetische bepaling zit ook in onze familie. En zo zag ik ook dat onze zoon dezelfde kenmerken en eigenschappen van zijn vader en van zijn opa heeft. Ze kunnen dezelfde houding aannemen of dezelfde kleding dragen, zonder het van elkaar te weten. Ze zijn snel afgeleid, kunnen zich niet goed concentreren, maar hebben wel allemaal hun eigen bijzondere talenten. En als zij bezig zijn met hun bijzondere talenten dan zijn zij ontzettend secuur, zeer geconcentreerd en zijn zij niet meer te stoppen. Dit kunnen ze uren volhouden. 

GEEN DIAGNOSE

Tegenwoordig wordt er vaak een diagnose gekoppeld aan hetgeen dat iemand niet zo goed kan. En dat is voor de omgeving natuurlijk handig. Ze krijgen de nodige handvaten, maar dit label kan je ook heel veel tekort doen. 

Dat is de reden dat ik onze zoon ben gaan coachen. Ik merkte dat hij werd gepest, hij had geen plezier meer op school. Hij zat huilend achterop de fiets. Thuis werd bijna ook school, zoveel huiswerk kreeg hij mee (hij was toen amper 5 jaar). Ik herkende veel van mijzelf en onze familie in hem en ik zocht dan ook naar de oplossing om de weg te bewandelen, waarbij hij heel erg zichzelf kon blijven. Wel de juiste stappen kon nemen, zelfvertrouwen creëerde, weer vrolijk en enthousiast was en positief en vol energie kon groeien. Bij voorkeur een route zonder medicatie, omdat medicatie je gevoelens kunnen afstompen en je daardoor niet helemaal jezelf meer kunt zijn. 

En uiteindelijk is dat gelukt! Natuurlijk is er dagelijks nog begeleiding nodig, maar de zelfstandigheid is enorm toegenomen en dat komt ook doordat hijzelf heel goed kan reflecteren op zichzelf en op de verwachtingen in de maatschappij. 

GELOOF IN JEZELF!

Of je nu hoog-sensitief, gevoelig, ADD of ADHD hebt. Het maakt je niet minder dan de ander. Sterker nog: jij hebt kwaliteiten die een ander niet heeft. Het is de kunst om deze te achterhalen en je hiervoor in te gaan zetten. Jij bent slim en je hebt ontzettend veel kracht van binnen. Geloof in jezelf! En daarin wil ik je graag helpen. Ik coach, train, ondersteun en begeleid jou daarbij. Jij vindt jezelf weer terug en daarmee sprankel jij weer van de energie.

GECERTIFICEERD COACH

Om jou persoonlijk en professioneel goed te kunnen coachen ben ik Geregistreerd Coach bij St!r (onafhankelijk keurmerk voor professioneel begeleiders en coaches), Geregistreerd Coach bij NOBCO (Nederlandse orde voor beroepscoaches) en ben ik aangesloten bij de EMCC NL (European Mentoring & Coaching Council Nederland).

Ik zie namelijk heel graag hele blije en gelukkige gezichten. Ook die van jou. 😉

wat is mijn missie?

Mijn missie is dat wij samen de weg gaan vinden die jou doet sprankelen van de energie.

hoe krijg jij jouw energie terug?

Wij mixen de ingrediënten en elementen die thuis horen in jouw toekomstperspectief tot een fantastisch recept. 

 • RUST, omdat rust ervoor zorgt dat je weer kunt nadenken en nieuwe stappen kunt zetten. 
 • PLEZIER mag niet ontbreken, omdat je groeit door de dingen te doen waar jezelf blij en enthousiast van wordt. 
 • JOUW TOEKOMSTPERSPECTIEF is een belangrijk onderdeel in het groeiproces, omdat de kracht van jouzelf in jou zit! 
 • NIEUWE MINDSET zodat jouw persoonlijk en professionele succes draait op een goede en gezonde balans tussen werk en privé. 
 • WE COMBINEREN KENNIS, omdat jouw eigen kennis in combinatie met mijn expertise de beste resultaten oplevert!
 • JE ONTVANGT TRAINING, COACHING EN ONDERSTEUNING, omdat jij met mijn hulp iedere stap zet die uiteindelijk nodig is om jou doel te bereiken. 

EN DIT RECEPT BRENGT JOUW ENERGIE WEER TERUG!

Heb je vragen of speciale verzoeken. Neem gerust contact met mij op. Je bent van harte welkom.

PERSOONLIJKE EN PROFESSIONELE GROEI

OF START slim!

start GROEI PAKKET

ONLINE BEGELEIDING
 • Met het START GROEI pakket start je direct met de TRAINING en begin je met het onderwerp dat jij het snelste en het gemakkelijkste aan kan passen.
slimme keuze

COACHING EN BEGELEIDING

OFFLINE BEGELEIDING
 • Met COACHING & BEGE;LEIDING start je met persoonlijke coaching bij jou thuis of op locatie.

  Dit kan worden ondersteund worden met een online training.

IlseSchoemaker.nl eet koekies

Deze website maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt.

Privacy policy | Sluit banner
Instellingen